Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Δείτε σήμερα: «Εγώ, το ρομπότ»

01 Αυγ 2015 – Ες αύριον τα σπουδαία



Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στην Κοινωνία.

Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Τάκη Μελίδη αναφέρεται στη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ολυμπιακής Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι της Ρωσίας στο τέλος του 2014, στον οποίο συμμετείχαν 100 ομάδες Ρομποτικής και διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Εκπρόσωπος της Ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι ο Στέλιος Αγορόπουλος, ο οποίος μας μίλησε στο φακό αναφερόμενος σε τεχνολογικές εφαρμογές που πήραν σάρκα και οστά από την ερευνητική ομάδα.

Παράλληλα, βλέπουμε τον πατέρα του να μας μιλάει για το πώς ξεκίνησε η αγάπη του Στέλιου Αγορόπουλου για τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική. Επίσης, μιλούν οι καθηγητές Δημήτρης Κριμιζάς (καθηγητής Βιολογίας), Κωνσταντίνος Λάττας (μαθηματικός), Φώτης Καπότος και Ιάσωνας Ταούκης, καθώς και ο προπονητής Ρομποτικής Λάμπης Ευαγγελάτος.

Ακόμη, μιλούν στο φακό, σχεδόν όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο project.
Ακόμα, σε διαδοχικά πλάνα, οι εικόνες εναλλάσσονται με τις συνεντεύξεις αμέσως μετά το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εμφανίζεται στην αρχή από την ταινία “Metropolis” του Φριτζ Λανγκ του 1927 και έτσι συνεχίζουμε έως και σήμερα.

Συντελεστές επεισοδίου:
Σκηνοθεσία-σενάριο-διεύθυνση φωτογραφίας: Τάκης Μελίδης
Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου
Μοντάζ: RGB Studios